Конкурсът за директор на Регионалния исторически музей в  Русе привлече само един кандидат –

...
</TD
>Конкурсът за директор на Регионалния исторически музей в  Русе привлече само един кандидат –
Коментари Харесай

Битка за директорския пост в Художествената галерия на Русе

Конкурсът за директор на Регионалния исторически музей в  Русе привлече единствено един претендент – настоящия директор, проф. Николай Ненов. Това демонстрират резултатите от подадените документи в оповестения от община Русе конкурс.

Ситуацията при Художествената изложба в Русе е много по-различна. Там ползата е по-голям, като общо пет дами са декларирали своето присъединяване в конкурса. Въпреки това, до присъединяване в идващия стадий на конкурса са позволени единствено три от тях. Това са образният актьор Ако Якщо Попова, която има богат опит в региона на изкуството, художничката Бистра Лозанова, известна със своите планове в границите на " Блок 14 “, и Лина Григорова – преподавателка по изкуство с над десетгодишен опит в университетите на Съединени американски щати, пише  Русе Медиа.

Две от кандидатките, Красимира Кирилова и Ина Иванова, не са съумели да преминат първичния стадий на селекция, заради това че не дават отговор на условията за компетентност, посочени в конкурса.

Очаква се скоро да бъде планувано събеседването с участниците в двата конкурса, което ще дефинира кой ще заеме управителните постове на тези културни институции в  Русе.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР